Patatesli dilimli börek nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Çıtır yufka katmanları arasında baharatlı patates harcının dengeli uyumu, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir börek deneyimi sunuyor.
Patatesli Dilimli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek harçı tamamlayın.
- Yufkaları tezgaha serip her birini dörde bölün.
- Her parçanın üzerine patatesli harçtan yayıp rulo şeklinde sarın.
- Ruloları dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
|