Patatesli hamsi tencerede nasıl hazırlanır?

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden patatesli hamsi, tencerede pratik şekilde hazırlanabilen nefis bir ana yemek. Taze hamsilerin patates ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, az malzemeyle lezzet şöleni sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Hamsi Tencerede Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi
  • 3 orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlık Aşamaları:


  • Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın ve yıkayın
  • Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın
  • Maydanozu ince ince kıyın

Pişirme Yöntemi:


  • Tencereye zeytinyağını alın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dakika pişirin
  • Patates dilimlerini tencereye dizin
  • Üzerine baharatları ve tuzu serpin
  • Hamsileri patateslerin üzerine balık sırtı şeklinde dizin
  • Limon suyunu ve kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamsileri çok karıştırmamak dağılmalarını önler
  • Patateslerin pişme süresine göre ateşi ayarlayın
  • Tencerenin kapağını sık sık açmamaya özen gösterin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya salata ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;