Patatesli hamurdan yapılan poğaçanın tarifi nedir?
Lezzetli bir atıştırmalık olan patatesli poğaça, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir tarif. Yumuşacık hamuru ve bol iç harcıyla herkesin beğenisini kazanacak bu poğaçalar, ev yapımı lezzet arayanlar için ideal.
Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- Hamur için
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş patates
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- İç harcı için
- 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Hamur için un, haşlanmış patates, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alarak yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç harcı hazırlayın. Soğanları ince doğrayın, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamuru bir bardak veya poğaça kalıbıyla yuvarlak şekiller çıkarın.
- Her bir hamur parçasının ortasına hazırladığınız soğanlı harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak yuvarlak şekil verin.
- Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Fırından çıkarıp ılık servis yapın. Afiyet olsun!
|