Patatesli havuçlu tarator nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Sebzelerin enerjisi ve yoğurdun ferahlığını birleştiren bu tarif, klasik taratora taze bir yorum getiriyor. Patates ve havuçla zenginleşen lezzet, ceviz ve sarımsak dokunuşuyla tamamlanıyor. Pratik hazırlığı sayesinde günlük öğünlerinize renk katacak bir alternatif sunuyor.
Patatesli Havuçlu Tarator TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Patates ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. 2. Patates ve havuçları küp küp doğrayın. 3. Tencereye su koyup kaynatın, içine doğranmış patates ve havuçları ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika). 4. Haşlanan sebzeleri süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. 5. Bir kasede yoğurdu çırpın, içine ezilmiş sarımsakları ekleyin. 6. Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın. 7. Soğuyan patates ve havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin. 8. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve doğranmış cevizleri ilave edip güzelce karıştırın. 9. Servis kabına alıp üzerine kuru nane serperek servis yapın. Not: Dilerseniz üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip buzdolabında 1 saat dinlendirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)