Patatesli havuçlu tarator nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Sebzelerin enerjisi ve yoğurdun ferahlığını birleştiren bu tarif, klasik taratora taze bir yorum getiriyor. Patates ve havuçla zenginleşen lezzet, ceviz ve sarımsak dokunuşuyla tamamlanıyor. Pratik hazırlığı sayesinde günlük öğünlerinize renk katacak bir alternatif sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Havuçlu Tarator Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Kuru nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


1. Patates ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.

2. Patates ve havuçları küp küp doğrayın.

3. Tencereye su koyup kaynatın, içine doğranmış patates ve havuçları ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).

4. Haşlanan sebzeleri süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.

5. Bir kasede yoğurdu çırpın, içine ezilmiş sarımsakları ekleyin.

6. Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın.

7. Soğuyan patates ve havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin.

8. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve doğranmış cevizleri ilave edip güzelce karıştırın.

9. Servis kabına alıp üzerine kuru nane serperek servis yapın.

Not: Dilerseniz üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip buzdolabında 1 saat dinlendirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;