Patatesli hazır yufka böreği nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için hazır yufka ve patatesle hazırlanan nefis bir seçenek. Az malzemeyle kolayca hazırlanabilen bu börek, hem günlük öğünlerde hem de misafirler için ideal bir alternatif sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Hazır Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.

Börek Yapımı:


  • Hazır yufkaları tezgaha serin.
  • Her yufkayı dörde bölün.
  • Her parçanın üzerine patatesli harçtan eşit miktarda yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen katlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;