Patatesli kıymalı tarif fırında nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir fırın tarifi. Çıtır patates dilimleri ile kıymalı harç mükemmel bir uyum sağlıyor, üzerine eriyen peynir ise enfes bir dokunuş katıyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, günlük hayatınıza renk katacak nefis bir seçenek sunuyor.
Fırında Patatesli Kıymalı TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Bir kaseye alarak üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 2. Yağlanmış fırın kabına patates dilimlerini düzgünce yerleştirin. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 3. Bu sırada, tavaya kalan sıvı yağı alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 5. Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. 6. Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 7. Baharatları, tuzu ve sıcak suyu ekleyip 5 dakika daha pişirin. 8. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ve naneyi ekleyip karıştırın. 9. Fırından çıkardığınız patateslerin üzerine kıymalı harçı yayın. 10. İsterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 11. Tekrar fırına verip 20-25 dakika daha pişirin. Üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin. 12. Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz. Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)