Patatesli krep nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: patatesli krep. Rendelenmiş patatesin içine eklenen baharatlar ve taze malzemelerle hazırlanan bu nefis krepler, hem kahvaltıların hem de ara öğünlerin vazgeçilmezi olacak.
Patatesli Krep TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Patatesleri soyup rendenin iri tarafında rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri suyunu sıkmak için bir süzgece alın ve üzerine biraz tuz serperek 5-10 dakika bekletin. 2. Soğanı ince ince doğrayın, maydanozu da ince kıyın. 3. Patateslerin suyunu iyice sıktıktan sonra geniş bir kaba alın. 4. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta, un, süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi ekleyin. 5. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Kıvamı çok cıvık olmamalı, kaşıkla alınabilecek kıvamda olmalıdır. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. 6. Tavaya sıvı yağı alıp iyice kızdırın. Karışımdan bir kaşık alarak tavaya yayın ve orta ateşte her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar pişirin. 7. Krepleri fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın. 8. Sıcak olarak yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya tercihinize göre başka soslarla servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)