Patatesli lorlu gül böreği nasıl yapılır, tarifini ister misin?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patates ve lor peyniriyle hazırlanan nefis bir gül böreği. İç malzemelerin dengeli lezzeti, ince yufkalarla birleşerek hem göze hem damağa hitap eden sonuçlar veriyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Lorlu Gül Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 200 gram lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 demet maydanoz
  • 6 adet yufka
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Lor peyniri, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serip, üzerine hazırladığınız harçtan ince bir kat sürün.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın ve gül şekli vermek için parçalara bölün.
  • Yağlanmış fırın tepsisine gül şeklindeki börekleri dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Not:


  • Daha lezzetli olması için iç harcına bir miktar kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Servis sırasında yoğurt ile birlikte sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;