Patatesli mercimek köftesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir alternatif arayanlar için pratik bir tarif: Kırmızı mercimek ve patatesin buluştuğu, bol yeşillikle renklendirilmiş nefis köfteler. Hem vegan beslenenler hem de farklı bir meze arayanlar için ideal olan bu köfteler, ana malzemelerin uyumu ve baharatlarla zenginleştirilmiş lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.
Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon suyu
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin
- Haşlanmış mercimeği, ezilmiş patatesi, kavrulmuş soğanı ve bulguru derin bir kasede karıştırın
- İnce kıyılmış maydanozu, salçayı ve tüm baharatları ekleyip yoğurun
- Limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar yoğurarak köfte harcını dinlenmeye bırakın (15-20 dakika)
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil verin
- Servis tabağına alıp marul, turp ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Püf Noktaları:
- Mercimekler çok fazla su çektiği için haşlama suyunu kontrollü ekleyin
- Köfte harcının kıvamı çok yumuşak olursa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz
- Dinlendirme süresi bulgurun yumuşaması için önemlidir
- İsteğe bağlı olarak içine çam fıstığı veya nar ekşisi ekleyebilirsiniz
|