Patatesli midye böreği tarifi nasıl hazırlanır?

Deniz ve toprağın lezzetlerini buluşturan bu özel börek, günlük sofraları şenlendirecek pratik bir tarif sunuyor. Midyenin özgün aromasıyla patatesin doyurucu dokusu, ince yufka katmanlarında nefis bir uyum yakalıyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Midye Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram midye (temizlenmiş ve haşlanmış)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket milföy veya yufka
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Haşlanmış midyeleri ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
  • Bu karışımı patates püresine ekleyin. Maydanozu ince kıyıp, tuz ve baharatlarla birlikte karıştırın.
  • Milföy veya yufkaları tezgaha serin. İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın ve börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

Not: Midyeleri taze veya dondurulmuş olarak kullanabilirsiniz, ancak temizliğine dikkat edin. İsteğe bağlı olarak iç harca limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;