Patatesli Pazı Kavurması Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet pazı (yaklaşık 500 gram)
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Pazıları güzelce yıkayın, saplarını ayırın ve ince ince doğrayın
- Patatesleri küp küp doğrayın
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
- Tencereye zeytinyağını alın, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Biber salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
- Doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavurmaya devam edin
- Pazıları ekleyip karıştırın
- Tuz ve baharatları ilave edin
- Suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin
- Ara sıra karıştırarak kontrollü pişirin
Püf Noktaları:
- Pazıların saplarını atmayın, onları da ince doğrayıp yemeğe ekleyebilirsiniz
- Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, dağılabilir
- Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz
- Vejetaryen beslenenler için ideal bir ana yemektir
Servis Önerisi:
- Yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz
- Yanında pirinç pilavı ile mükemmel bir ikili oluşturur
|