Patatesli rulo sarma nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: patatesli rulo sarma. Haşlanmış patateslerin baharatlarla harmanlanıp kızartılarak altın rengi aldığı bu nefis lezzet, hem çay saatlerinize hem de ana öğünlerinize eşlik edebilecek bir alternatif sunuyor.
Patatesli Rulo Sarma Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun
- Kavrulmuş soğanı patates püresine ekleyin
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edin
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
- Un ve yumurtayı ekleyerek yoğurun
- Hamuru rulo şeklinde yuvarlayın
- Dilimleyip kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
- Yanında taze salata ile harika bir ikili olacaktır
Püf Noktaları:
- Patateslerin iyice ezilmiş olması ruloların dağılmasını önler
- Hamurun çok yumuşak olmaması için un miktarını ayarlayın
- Kızartma yağının iyice kızmış olmasına dikkat edin
|