Patatesli Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1,5 litre tavuk suyu veya su
- Tuz, karabiber, kekik (isteğe bağlı)
Terbiye İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tavuk parçalarını ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
- Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Terbiye için ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın.
- Terbiyeye çorbadan birkaç kaşık sıcak su ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Bu karışımı yavaşça tencereye ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaşça ve karıştırarak ekleyin, aksi halde topaklanabilir.
- Çorbanın daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanmanızı öneririz.
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya nane ile süsleyebilirsiniz.
|