Patatesli turşu kızartması nasıl yapılır?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve farklı bir tarif: Patates ve turşunun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kızartma, hem ana öğün hem de meze olarak tüketilebiliyor. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan enfes tat, yoğurt eşliğinde servis edildiğinde damaklarda unutulmaz bir deneyim bırakıyor.
Patatesli Turşu Kızartması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyun ve rendenin iri kısmında rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri bir süzgece alarak fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Dilerseniz bir havlu kağıt yardımıyla da suyunu alabilirsiniz. 2. Turşuları küp küp doğrayın ve patateslerin olduğu kaba ekleyin. 3. Üzerine un, yumurta, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Karışımın kıvamı, şekil verilebilecek kadar yoğun olmalıdır. Eğer çok sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 4. Kızartma tenceresine veya tavasına bolca sıvı yağ koyup ısıtın. Yağ iyice kızdığında, karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alarak yağa bırakın. 5. Kızartmaları altın sarısı rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın. Kızaran turşulu patatesleri bir kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün. 6. Sıcak sıcak servis yapın. Yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. İpuçları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)