Patatesli yufka nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patatesli yufka. Ev yapımı yufkaların içindeki baharatlı patates harcı, sac üzerinde kızartıldığında ortaya çıkan o eşsiz lezzet, hem günlük öğünlerde hem de misafir ikramlarında tercih edilebilecek nefis bir seçenek sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Yufka Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Yeterince su

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp patatese ekleyin
  • Maydanozu ince kıyıp karışıma ilave edin
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip güzelce karıştırın
  • Ayrı bir kapta un, sıvı yağ ve suyu yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin
  • Hamuru 8-10 bezeye ayırın
  • Bezeleri merdane ile incecik açın
  • Açtığınız yufkaların üzerine patatesli harçtan yayın
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın
  • Tavada veya sac üzerinde her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz dinlenirse daha kolay açılır
  • Patatesli harcı çok sulu bırakmayın
  • Yufkaları çok ince açmak daha lezzetli olmasını sağlar
  • İsterseniz içine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine tereyağı gezdirerek de servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;