Püre Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt (isteğe bağlı, krema kıvamı için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı konserve mısır
- 1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı hardal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup büyük parçalara bölün ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri süzüp, sıcakken püre haline getirin.
- Tereyağını ekleyip karıştırın, sütü yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Rendelenmiş havuç, maydanoz, turşu, mısır ve bezelyeyi ekleyip karıştırın.
- Tuz, karabiber ve hardalı ekleyip tatlandırın.
- Salatayı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Pürenin topaklanmaması için patatesleri sıcakken ezmeye özen gösterin.
- Malzemeleri eklerken pürenin soğumasını bekleyin, böylece sebzeler yumuşamaz.
- İsteğe bağlı olarak zeytinyağı veya yoğurt da ekleyebilirsiniz.
|