Sodalı patatesli rulo börek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: sodalı patatesli rulo börek. Yufkanın incecik katmanları arasında baharatlı patates harcı, üzerinde çıtır çıtır bir dokusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günlerde veya günlük menülerde rahatlıkla yerini alabilir. Karbonatlı sosun verdiği kabarıklık ve gevrek dokusuyla geleneksel böreklerden ayrılan bu versiyon, denemeye değer bir lezzet sunuyor.

24 Kasım 2025

Sodalı Patatesli Rulo Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlanışı:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.

2. Sodalı Sosun Hazırlanması:

  • Bir kasede yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve karbonatı karıştırın.
  • Karbonatın yoğurtla temas ederek kabarması için 5-10 dakika bekletin.

3. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini sodalı sosun yarısıyla yağlayın.
  • Yağlanan yufkaların üzerine patatesli harçtan ince bir katman yayın.
  • Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarın.

4. Pişirme Öncesi Hazırlık:

  • Rulo haline getirdiğiniz börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu veya susam serpin.

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.

6. Servis:

  • Fırından çıkan börekleri dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok ince yayarsanız daha çıtır olur.
  • İç harca isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Karbonatlı sos, böreğin daha kabarık ve gevrek olmasını sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;