Sucuklu Patatesli Kaşarlı Yumurta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 2 adet orta boy patates
- 100 gram sucuk (dilimlenmiş)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp haşlayın veya kızartın. Haşlama yapacaksanız, yumuşayıncaya kadar kaynatın ve süzün.
- Sıvı yağı tavada ısıtın. Doğranmış soğanı ve yeşil biberi ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sucuk dilimlerini ekleyip sucuklar kızarana kadar pişirin. İsterseniz sarımsağı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Haşlanmış veya kızarmış patatesleri tavaya ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
- Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve tavaya dökün. Yumurtalar pişmeye başlayınca üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Ocağın altını kısıp, tavayı bir kapakla kapatarak yumurtaların iyice pişmesini sağlayın. Kaşar peyniri eriyip altın rengi alana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın, yanında taze ekmek veya domatesle sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Patatesleri haşlamak yerine kızartırsanız daha lezzetli olur, ancak haşlayarak da yapabilirsiniz.
- Sucuğun yağlı olması yemeğin lezzetini artırır, bu nedenle ekstra yağ kullanmayabilirsiniz.
- Yumurtaları fazla karıştırmadan pişirirseniz daha iyi kıvam alır.
- Kaşar peyniri yerine başka bir peynir de kullanabilirsiniz, ancak kaşar erimesi ve lezzeti için idealdir.
|