Sütlü patates tarifi nasıl hazırlanır?

Kremalı dokusu ve hafif baharat aromasıyla sütlü patates, hem pratik hem de besleyici bir yan yemek alternatifi sunuyor. Tereyağında sotelendiğinde ortaya çıkan altın rengi ve sütle buluşunca kıvamlanan yapısı, bu tarifi özellikle soğuk günler için ideal kılıyor.

24 Kasım 2025

Sütlü Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
  • İsteğe bağlı olarak sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.
  • Üzerine sütü ekleyin, tuz, karabiber ve muskat cevizini ilave edin.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Ara sıra karıştırarak sütün dibine yapışmasını önleyin.
  • Patatesler tamamen yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

İpuçları:


  • Daha kıvamlı bir sos için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek fırında kızartabilirsiniz.
  • Taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;