Tencerede kremalı patates ve tavuk nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan kremalı patates ve tavuk tarifi, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Kremalı sosun yumuşacık dokusu, tavuk ve patatesle mükemmel bir uyum yakalıyor.

24 Kasım 2025

Kremalı Patates ve Tavuk Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve suda bekletin.
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika karıştırın.
  • Tavuk suyu veya suyu, kremayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Ara sıra kontrol edip, gerekirse su ekleyin.
  • Patatesler yumuşadığında ocaktan alıp, sıcak servis yapın.

İpuçları:


  • Kıvamını koyulaştırmak için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak havuç veya bezelye ile zenginleştirebilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;