Tencerede patatesli but yemeği nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için, tencerede kolayca hazırlanan nefis bir patatesli but yemeği tarifi. Etin yumuşacık olması ve patateslerin lezzetle harmanlanmasıyla sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, püf noktalarıyla birlikte sunuluyor.
Tencerede Patatesli But Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram but (kuzu veya dana but, kuşbaşı doğranmış)
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 avuç maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak butları yıkayıp süzün. Patatesleri iri küp şeklinde doğrayıp suda bekletin.
- Tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Butları tencereye ekleyip yüksek ateşte her yönü kızartın.
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuçları, sarımsakları ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Suyunu süzdüğünüz patatesleri tencereye ekleyin.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ocağın ateşini kısıp kapağını kapatın.
- Butlar ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis yapın.
Püf Noktaları:
- Butları önceden marine ederseniz daha lezzetli olur.
- Patateslerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
- Daha kıvamlı bir yemek için son 10 dakika kapağı açık pişirebilirsiniz.
Not:
- Dilerseniz yemeğe 1 adet doğranmış domates ekleyebilirsiniz.
- Etler pişmeden tuz eklemeyin, sertleşmesine neden olabilir.
|