Tepside patates köfte nasıl hazırlanır? tarifi nedir?

Fırında hazırlanan bu pratik patates köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Haşlanmış patates ve baharatlarla hazırlanan karışım, fırında mükemmel bir kıvam alıyor, kızartma alternatifiyle de farklı şekillerde deneyebilirsiniz.

24 Kasım 2025

Tepside Patates Köftesi Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp soğuduktan sonra rendeleyin ve geniş bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, yumurtayı, unu ve tüm baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurun, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve köfteleri aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin, altı ve üstü kızarana kadar kontrollü pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın, isteğe bağlı yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.

Not:


  • Köfteleri kızartmak isterseniz, az yağda her iki tarafını da kızartabilirsiniz.
  • İçine 100-150 gr kıyma ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;