Yufka ile Patatesli Mantı Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4-5 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Nane ve kırmızı biberli sos için tereyağı
Hazırlık:
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, tereyağında kavurun ve patates püresine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsakları ve biraz tuz ekleyip karıştırın.
Yapılışı:
- Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine hazırladığınız patatesli harçtan ince bir kat sürün.
- Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın ve keskin bir bıçakla 2-3 cm genişliğinde parçalar kesin.
- Bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve kesilen mantıları 5-7 dakika haşlayın.
- Haşlanan mantıları kevgirle süzün ve servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Bir tavada tereyağını eritin, nane ve kırmızı biber ekleyip kızartın ve mantıların üzerine dökün.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında ayran veya salata ile sunabilirsiniz.
Not:
- Yufka yerine ev yapımı hamur da kullanabilirsiniz, ancak yufka işlemi hızlandırır.
- İç harcına isteğe bağlı kıyma veya peynir ekleyebilirsiniz.
|