Arda'nın mutfağında kısır nasıl yapılır, tarif nedir?

Geleneksel bir lezzet olan kısır, Arda'nın Mutfağı'nda pratik ve özel püf noktalarıyla hazırlanıyor. İnce bulgurun nar ekşisi ve taze sebzelerle buluştuğu bu tarif, misafirlerinizi lezzet şöleniyle karşılamak için ideal bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Arda'nın Mutfağı'nda Kısır Tarifi


Merhaba!'nda geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla birleştiriyoruz. Kısır, hem pratik hem de lezzetli bir meze olarak sofralarımızın vazgeçilmezi. İşte benim tarifim:

Malzemeler (4-6 kişilik):

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük soğan (incecik doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet orta boy domates (küp doğranmış)
  • Yarım salatalık (küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (damak zevkinize göre)

Hazırlık Süresi:


  • 20 dakika hazırlık, 15 dakika dinlendirme

Yapılışı:


  • Bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
  • Bulgur şişerken, soğanı incecik doğrayıp üzerine bir tutam tuz serperek elinizle ovalayın. Bu, soğanın acılığını alacaktır.
  • Şişen bulgura domates salçasını ekleyin ve salçanın rengi bulgura yayılana kadar iyice karıştırın.
  • Doğranmış soğan, maydanoz, taze soğan, domates ve salatalığı ekleyin.
  • Nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyip tüm malzemeleri özenle karıştırın.
  • Kısırı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.

Arda'nın Püf Noktaları:

  • Bulgurun tam olarak şişmesi için suyu kaynar değil, sıcak olmalı.
  • Malzemeleri karıştırırken elinizle yoğurarak karıştırırsanız kıvamı daha güzel olur.
  • Kısırı dinlendirmeden servis etmeyin, bu sayede tüm lezzetler birbirine geçer.
  • Damak zevkinize göre içine bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Marul yaprakları üzerinde veya yanında turşu ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerini nar taneleri ve maydanozla süsleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!'ndan sevgilerle...

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;