Baklavalık yufkayla hazırlanan patatesli börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için baklavalık yufkadan hazırlanan patatesli börek, hem ekonomik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. İçindeki yumuşacık patatesli harç ve çıtır yufka katmanlarıyla ana öğünlerin yanına yakışacak nefis bir tarif.

22 Kasım 2025

Baklavalık Yufkayla Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet baklavalık yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu

Hazırlanışı:


1. Patatesli İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek iç harcı tamamlayın.

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Baklavalık yufkaları tezgaha serin.
  • Her yufkayı dörde bölerek üçgen şeklinde parçalar elde edin.

3. Böreğin Sarılması:

  • Bir üçgen yufka parçasının geniş kısmına 1-2 yemek kaşığı patatesli harç koyun.
  • Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

4. Pişirme Öncesi Hazırlık:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Sarılan börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürün.
  • İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

5. Pişirme:

  • Börekleri önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Üzeri altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin.

6. Servis:

  • Fırından çıkan börekleri 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın.
  • Yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri fazla ezmemeye dikkat edin, pütürlü kalması lezzetini artırır.
  • Yufkalar kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyarsanız daha kolay sarılır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;