Beşamel soslu fırın patates nasıl yapılır?
Kremasının lezzetiyle akıllarda yer edecek bir fırın patates tarifi: tereyağlı beşamel sosu ve eriyen kaşar peyniriyle hazırlanan bu yemek, hem göz dolduran görüntüsü hem de pratik yapım aşamalarıyla sofralarınıza şıklık katacak.
Beşamel Soslu Fırın Patates TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın. Bir kaseye alıp üzerine biraz tuz serperek 10 dakika bekletin. Bu, patateslerin fazla nişastasını atmasını sağlar. 2. Beşamel sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. 3. Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın. Topaklanmayı önlemek için çırpıcı kullanabilirsiniz. 4. Sos kıvam alıp kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve muskatı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan önce yarısını kaşar peyniri ile karıştırın. 5. Fırın kabını yağlayın. Patates dilimlerini dizerek beşamel sosun yarısını üzerine yayın. Kalan patatesleri ekleyip üzerine kalan sosu dökün. 6. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin ve önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin. Püf Noktaları:
Bu nefis beşamel soslu fırın patates, ana yemek yanında mükemmel bir lezzet olacaktır. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)