Beşamel soslu fırında patates nasıl yapılır?

Kremasız beşamel sos ve erimiş kaşar peyniriyle kaplanmış yumuşak patates dilimlerinin fırında buluştuğu nefis bir tarif. Hem pratik hem de lezzetli bu yemek, günlük sofralarınızı şenlendirecek enfes bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Beşamel Soslu Fırında Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
  • Doğranmış patatesleri 10 dakika haşlayıp süzün

Beşamel Sos Yapımı:


  • Tereyağını tavada eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip kıvam alana kadar pişirin

Pişirme:

  • Fırın kabına haşlanmış patatesleri yayın
  • Üzerine beşamel sosu dökün
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın

İpuçları:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta doğramak pişme süresini eşitler
  • Beşamel sosu yaparken sütü oda sıcaklığında kullanın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;