Beşamel soslu kabak ve patates nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif. Patates ve kabağın beşamel sosla buluştuğu, üzeri kaşar peyniriyle kızaran bu nefis yemek, hem ana öğün hem de yan yemek olarak değerlendirilebilir.

22 Kasım 2025

Beşamel Soslu Kabak ve Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
  • Kabakları yıkayıp ince halkalar şeklinde dilimleyin
  • Tereyağını bir tencerede eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmayacak şekilde karıştırın
  • Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip kıvam alana kadar pişirin

Pişirme Yöntemi:


  • Fırın kabını yağlayın
  • Patates ve kabak dilimlerini dizerek yerleştirin
  • Hazırladığınız beşamel sosu üzerine dökün
  • Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar fırında tutun

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;