Beşamel soslu patates nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremasıyla içinizi ısıtacak, kaşar peynirinin lezzetiyle damaklarda iz bırakacak nefis bir beşamel soslu patates tarifi. Basit malzemelerle hazırlanan bu enfes yemek, hem günlük sofralarınızı hem de özel davetlerinizi şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Beşamel Soslu Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın
  • Haşlanan patatesleri süzüp bir kenara alın

Beşamel Sos Hazırlığı:


  • Tereyağını tavada eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin
  • Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın

Pişirme:

  • Fırın kabına patatesleri yayın
  • Üzerine beşamel sosu dökün
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;