Bezelyeli ve patatesli köfte nasıl yapılır?

Hem besleyici hem de lezzet dolu bir akşam yemeği arayanlar için bezelye ve patatesin enfes uyumuyla hazırlanan köfteler, aile sofralarını renklendirecek pratik bir seçenek sunuyor. İçindeki sebzelerle hem çocukların severek tüketeceği hem de farklı dokusuyla damaklarda iz bırakacak bu tarif, geleneksel köfte anlayışına taze bir soluk getiriyor.

22 Kasım 2025

Bezelyeli ve Patatesli Köfte Tarifi: Lezzetli ve Besleyici Bir Seçenek


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 adet orta boy patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık Süreci:


  • Patatesleri soyun, küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir çatalla ezip püre haline getirin.
  • Bezelyeleri haşlayın veya dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız, sıcak suda çözün ve suyunu süzün.
  • Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, patates püresi, bezelye, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve homojen bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Eğer hamur çok yapışkan olursa, biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin. İsterseniz yassı veya yuvarlak şekillerde hazırlayabilirsiniz.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
  • Kızaran köfteleri fazla yağını alması için kağıt havlu serili bir tabağa alın.

Servis Önerileri:


  • Sıcak servis yapın, yanında pilav, yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.
  • Çocuklar için eğlenceli hale getirmek için köfteleri çubuk şeklinde hazırlayıp fırında da pişirebilirsiniz.

Notlar:

  • Köfteleri kızartmak yerine fırında pişirmek daha hafif bir seçenek sunar. Fırını 180°C'de ısıtın ve köfteleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 20-25 dakika pişirin.
  • Bezelye ve patates, köftelere nem ve yumuşaklık kattığı için özellikle çocukların severek tüketeceği bir tariftir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;