Fırında Patates Püresi ile Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 4-5 orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlık:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve haşlayın
- Tavukları yıkayıp kurulayın, baharatlarla marine edin
- Fırını 180°C'ye ısıtın
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri ezerek püre haline getirin
- Süt, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
- Borcam kabı yağlayın, püreyi tabana yayın
- Marine edilmiş tavukları pürenin üzerine yerleştirin
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kaşar peyniri serpin
- 180°C fırında 35-40 dakika pişirin
- Tavukların üzeri kızarana kadar kontrollü pişirin
Püf Noktaları:
- Patates püresini çok sulu yapmamaya dikkat edin
- Tavukların eşit büyüklükte olması pişme süresini dengeler
- İsteğe göre püreye sarımsak ekleyebilirsiniz
- Fırının ısısını kontrol ederek pişirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanına yeşil salata ile sunun
|