Bulgurlu patates yemeği nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir Anadolu klasiği olan bulgurlu patates yemeği, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Patatesin yumuşak dokusuyla bulgurun tok tutucu özelliğini birleştiren bu nefis yemek, az malzemeyle hazırlanabilen ekonomik bir ana öğün alternatifi.
Bulgurlu Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 4 su bardağı sıcak su
- İsteğe bağlı: maydanoz
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayıp, sarımsakları ezin
- Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak kavurun
- Bulguru ekleyip 2 dakika daha karıştırın
- Tuz ve baharatları ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın
- Patatesler ve bulgur yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin
- Ocaktan almadan önce maydanoz ekleyip karıştırın
- 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, dağılabilir
- Bulgurun çekirdek bulgur olmamasına özen gösterin
- Yemeği pişirirken ara sıra kontrol edip suyunu çekip çekmediğine bakın
- İsterseniz üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz
|