Etli patates püresi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli bir ana yemek için pratik ve doyurucu bir tarif: etli patates püresi. Dana kıyma ve baharatlarla hazırlanan sos, sütlü patates püresinin üzerinde mükemmel bir uyum sağlıyor. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de günlük hayatınıza kolayca uyarlayabileceğiniz bu tarif, aile sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.

22 Kasım 2025

Etli Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:


1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

2. Tencerede sıvı yağ ile kıymayı kavurun, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin.

3. Sarımsakları ezip ekleyin, salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurun.

4. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.

5. Haşlanmış patatesleri süzüp süt ve tereyağı ile püre haline getirin.

6. Servis tabağına önce patates püresini yayın, üzerine etli sosu gezdirerek servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kızartabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;