Etli patates püresi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli bir ana yemek için pratik ve doyurucu bir tarif: etli patates püresi. Dana kıyma ve baharatlarla hazırlanan sos, sütlü patates püresinin üzerinde mükemmel bir uyum sağlıyor. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de günlük hayatınıza kolayca uyarlayabileceğiniz bu tarif, aile sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.
Etli Patates Püresi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. 2. Tencerede sıvı yağ ile kıymayı kavurun, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar pişirin. 3. Sarımsakları ezip ekleyin, salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurun. 4. Sıcak su, tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. 5. Haşlanmış patatesleri süzüp süt ve tereyağı ile püre haline getirin. 6. Servis tabağına önce patates püresini yayın, üzerine etli sosu gezdirerek servis yapın. Not: İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kızartabilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)