Evde Patatesli Kır Pidesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Çörek otu
Yapılışı:
- Hamur için unu bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın
- Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin
- Mayalı karışımı una ekleyin, tuz ve yağı ilave ederek yoğurun
- Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın
- İç harç için patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
- Kavrulan soğanı patates püresine ekleyin, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün, her parçayı oval şekilde açın
- Açılan hamurların yarısına patatesli harçtan yayın, diğer yarısını üzerine kapatın
- Kenarlarını bastırarak kapatın, üzerine çatal ile delikler açın
- Yumurta sarısı ve sütü çırpıp pidelere sürün, çörek otu serpin
- 200°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin
Püf Noktaları:
- Hamurun mayalanması için sıcak bir ortam sağlayın
- Patateslerin iyice ezilmiş olmasına dikkat edin
- Pideleri fırın tepsisine yağlı kağıt sererek pişirin
- İsteğe bağlı olarak iç harca kıyma veya peynir ekleyebilirsiniz
|