Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Beşamel Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlık:
- Tavuk göğsünü yıkayıp kuruladıktan sonra, ince dilimler halinde kesin veya dövün.
- Patatesleri soyup ince halkalar şeklinde doğrayın.
- Tavukları ve patatesleri bir kaba alarak zeytinyağı, tuz, karabiber ve baharatlarla iyice harmanlayın.
Beşamel Sos Yapılışı:
- Tereyağını bir tencerede eritin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
- Kıvam alana kadar kaynatın, ardından tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
Pişirme:
- Fırını 180°C'de ısıtın.
- Yağlanmış bir fırın kabına önce patatesleri, üzerine tavukları yerleştirin.
- Hazırladığınız beşamel sosu üzerine gezdirin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin, üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak, yanında yeşil salata veya yoğurtla servis edebilirsiniz.
Not:
- Pişirme süresi fırına göre değişebilir, tavuğun ve patatesin piştiğinden emin olun.
- İsteğe bağlı olarak beşamel sosun içine hardal veya sarımsak ekleyebilirsiniz.
|