Fırında kaşarlı patates köftesi nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için kaşar peynirinin enfes aromasıyla buluşan patates köftesi, hem ana öğün hem de atıştırmalık olarak ideal bir seçenek sunuyor. Dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, özellikle çocukların severek tüketeceği bir lezzet alternatifi.
Fırında Kaşarlı Patates Köftesi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Dilimleyerek veya bütün halde haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin. 2. Püre haline gelen patateslere rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak ve maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri elinizle güzelce karıştırın. 3. Karışımın kıvamının köfte şekli vermeye uygun olması gerekiyor. Eğer çok yumuşak olursa biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz. 4. Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfte şekli verin. 5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve köfteleri aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün. 6. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Köftelerin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. 7. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Not: Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir ve hazırlık süresi 30 dakika, pişirme süresi 25 dakikadır. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)