Fırında kremalı ıspanaklı patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif: kremalı ıspanaklı patates. Patatesin topraksı lezzeti, ıspanağın tazeliği ve kremalı sosun zengin dokusuyla hem göz dolduran hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Fırında Kremalı Ispanaklı Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates (dilimlenmiş)
  • 1 demet taze ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş patatesleri soğuk suda bekletin ve fazla nişastasını atmak için süzün.
  • Ispanağı iyice yıkayın, saplarını ayıklayın ve iri parçalar halinde doğrayın.
  • Soğanı incecik doğrayın, sarımsakları ezin.

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Ispanağı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve muskat cevizini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  • Bir kasede kremayı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve kırmızı pul biberi karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını tabana dizin.
  • Üzerine ıspanaklı karışımı yayın.
  • Kalan patates dilimlerini ıspanakların üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız kremalı sosu patateslerin üzerine dökün, eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin.
  • Fırında 35-40 dakika pişirin, üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin.
  • Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri ince dilimlerseniz daha çabuk pişer ve kıvamı daha iyi olur.
  • Ispanağın fazla suyunu sıkmayı unutmayın, böylece yemeğin kıvamı sulu olmaz.
  • Muskat cevizi ıspanağın lezzetini mükemmel tamamlar, atlamayın.
  • Üzerinin daha fazla kızarmasını isterseniz son 5 dakika fırını grill moduna alabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.
  • Ana yemek olarak tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinin yanına garnitür olarak da hazırlayabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;