Fırında kremalı patates nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Kremalı ve kaşarlı dokusuyla fırında patatesin en lezzetli halini sunan bu tarif, hem pratik hem de görsel olarak iştah açıcı bir seçenek. Özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yer verebileceğiniz, sütlü sosun patateslerle buluştuğu nefis bir yan yemek alternatifi.

22 Kasım 2025

Fırında Kremalı Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt

Hazırlık:


  • Patatesleri soyup ince ince dilimleyin.
  • Bir kasede krema, süt, rendelenmiş kaşar peyniri, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve muskat cevizini karıştırın.
  • Fırın tepsisini veya pişirme kabını tereyağı ile yağlayın.

Pişirme:


  • Patates dilimlerini tepsiye dizin, üzerine hazırladığınız kremalı karışımı dökün.
  • Üzerine biraz daha kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.

Not: Patateslerin çıtır olmasını isterseniz pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz. Dilerseniz üzerine maydanoz veya dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;