Fırında patates sucuk kaşar nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir fırın yemeği için patatesin enfes dokusu, sucuğun aroması ve kaşar peynirinin erimiş lezzeti bir araya geliyor. Pratik hazırlanışı ve doyurucu yapısıyla hem günlük sofraların hem de özel davetlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, fırından çıkar çıkmaz misafirlerinizi cezbedecek.

23 Kasım 2025

Fırında Patates Sucuk Kaşar Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy patates
  • 200 gram sucuk
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
  • Sucuğu ince halkalar şeklinde kesin
  • Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin

Pişirme Süreci:


  • Patates dilimlerini tepsiye dizin
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve pul biber serpin
  • Sucuk dilimlerini patateslerin üzerine yerleştirin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin
  • Üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip 10-15 dakika daha pişirin
  • Kaşar eriyip altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirin

Püf Noktaları:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek pişme süresini eşitler
  • Sucuğun yağlı olması yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Kaşarı en son eklemek yanmasını önler
  • İsteğe bağlı olarak üzerine biraz krema ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında cacık veya yoğurt ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze kekik serperek sunum yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;