Fırında Patates ve Köfte Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
Hazırlık Aşamaları:
1. Köfte Harcının Hazırlanması:
- Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın
- Sarımsakları ince ince doğrayın
- Kıymaya soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyin
- İyice yoğurduktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin
- Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verin
2. Patateslerin Hazırlanması:
- Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun
- İnce dilimler halinde doğrayın
- Bir kaseye alarak üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin
- Patatesleri yağla iyice harmanlayın
3. Pişirme:
- Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
- Yağlanmış fırın kabına önce patates dilimlerini yerleştirin
- Patateslerin üzerine köfteleri dizin
- Domates salçasını biraz suyla açarak köftelerin üzerine gezdirin
- Fırında 35-40 dakika pişirin
- Ara sıra kontrol ederek patateslerin kızardığından emin olun
4. Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
- Üzerine taze maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz
Püf Noktaları:
- Köftelerin daha lezzetli olması için harcı bir saat buzdolabında dinlendirin
- Patateslerin çıtır olmasını istiyorsanız dilimleri soğuk suda bekletin
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışma sorunu yaşamazsınız
|