Fırında Soslu Tavuk Göğsü ve Patates Tarifi
Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 4-5 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 limonun suyu
Yapılışı
- Tavuk göğsünü yıkayıp kuruladıktan sonra geniş bir kaseye alın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, zeytinyağı, sarımsak (rendelenmiş), domates salçası, limon suyu ve baharatları karıştırarak sosu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosun yarısını tavuk göğsüne ekleyip iyice marine edin. En az 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Patatesleri soyup iri dilimler halinde doğrayın ve tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile harmanlayın.
- Fırın tepsisine önce patatesleri yayın, üzerine marine edilmiş tavuk göğsünü yerleştirin.
- Kalan sosu tavuk ve patateslerin üzerine gezdirin.
- Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında, tavuklar ve patatesler iyice pişene ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Püf Noktaları
- Tavukların eşit pişmesi için aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
- Patatesleri fazla ince dilimlememek, dağılmalarını önler.
- Marine süresini uzatmak (2-3 saat), tavuğun daha lezzetli olmasını sağlar.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yapışmayı önleyebilirsiniz.
|