Fırında sucuklu patates nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir fırın yemeği arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: sucuklu patates. Hem ana yemek hem de yan lezzet olarak sofraları zenginleştiren bu nefis karışım, baharatların aromasıyla buluşarak sıcacık bir lezzet şöleni vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Sucuklu Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 200 gram dilimlenmiş sucuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın.
  • Doğranmış patatesleri bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
  • Sucukları ince dilimler halinde kesin ve patateslerle birlikte karıştırın. İsterseniz sarımsakları da ekleyin.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine veya fırın kabına karışımı yayın.
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıp kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Son 5 dakikada üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek erimesini sağlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın, yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz.

İpuçları:


  • Patatesleri daha çıtır olması için ince dilimleyebilirsiniz.
  • Sucuğun kendi yağıyla piştiği için ekstra yağ eklemeyebilirsiniz.
  • Fırın sıcaklığını kontrol ederek patateslerin yanmamasına dikkat edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;