Galeta unlu patates kızartması nasıl yapılır?

Galeta unlu patates kızartması, çıtır ve lezzetli bir atıştırmalık alternatifi sunar. Patateslerin galeta unu ile kaplanması sayesinde ekstra bir kıtırlık kazanır. Bu tarif, malzemeleri ve hazırlanma aşamalarını detaylı bir şekilde ele alarak, pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlar.

05 Kasım 2025

Galeta unlu patates kızartması, geleneksel patates kızartmasına alternatif olarak sunulan, çıtır ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Bu tarif, patateslerin galeta unu ile kaplanması sayesinde ekstra bir kıtırlık kazandırır. Bu makalede, galeta unlu patates kızartmasının nasıl yapılacağı, kullanılan malzemeler, hazırlanma aşamaları ve bazı ipuçları detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Malzemeler

Galeta unlu patates kızartması için gereken malzemeler şunlardır:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için ayçiçek yağı veya zeytinyağı

Hazırlık Aşaması

1. Patateslerin Hazırlanması: - Patatesler iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır. - Soyulan patatesler, eşit boyutlarda dilimler veya çubuklar halinde kesilmelidir. - Kesilen patatesler, fazla nişastasını bırakması için su dolu bir kapta yaklaşık 30 dakika bekletilmelidir.

2. Kaplama Karışımının Hazırlanması: - Derin bir kapta yumurtalar çırpılır. - Başka bir kapta un, tuz ve karabiber karıştırılır. - Üçüncü bir kapta ise galeta unu hazırlanır.

3. Patateslerin Kaplanması: - Bekleyen patatesler süzülmeli ve kağıt havluyla iyice kurulanmalıdır. - Öncelikle patatesler un karışımına bulandıktan sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulanmaları sağlanmalıdır.

Kızartma İşlemi

- Bir tavada yeterli miktarda yağ kızartılmak üzere ısıtılmalıdır.- Yağ iyice ısındıktan sonra, hazırlanan galeta unlu patatesler dikkatlice tavaya yerleştirilmelidir.- Patateslerin her iki tarafı da altın rengi alana kadar yaklaşık 5-7 dakika kadar kızartılmalıdır.- Kızaran patatesler, kağıt havlu üzerine çıkartılarak fazla yağının süzülmesi sağlanmalıdır.

Servis Önerileri

Galeta unlu patates kızartması, sıcak servis edilmesi önerilir. Yanında çeşitli soslar ile sunulabilir. Önerilen soslar arasında;
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Sarımsaklı yoğurt sosu
  • Acı sos

İpuçları ve Ekstra Bilgiler

- Patateslerin daha çıtır olmasını sağlamak için, galeta ununa çeşitli baharatlar eklenebilir.- Kızartma işlemi sırasında yağın sıcaklığına dikkat edilmelidir; aşırı sıcak yağ, dışının yanmasına neden olabilirken, düşük sıcaklıkta yağda bekleyen patatesler yumuşayabilir.- Farklı patates çeşitleri kullanarak farklı tatlar elde edilebilir; örneğin, tatlı patates ile yapılan versiyonu da oldukça popülerdir.

Sonuç

Galeta unlu patates kızartması, hem lezzeti hem de kıtırlığı ile atıştırmalıklar arasında oldukça beğenilen bir seçenektir. Uygulanan yöntemler ve kullanılan malzemeler ile bu tarifi kişisel zevklere göre özelleştirmek mümkündür. Sağlıklı bir alternatif olarak fırında pişirme yöntemi de tercih edilebilir; bu sayede daha az yağ kullanılarak daha hafif bir atıştırmalık elde edilebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;