Hazır yufkadan patatesli rulo börek nasıl yapılır?

Hazır yufka kullanarak pratik şekilde hazırlayabileceğiniz, içi patatesli nefis bir rulo börek tarifi. Patatesin yumuşak dokusu ve baharatların dengeli lezzetiyle çay saatleri için ideal, aynı zamanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz doyurucu bir lezzet.

22 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Patatesli Rulo Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı) üzeri için
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri süzüp bir kaseye alın. Ezme kıvamına getirin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın. İç harcı hazır.

Börek Yapılışı:


  • Hazır yufkaları tezgaha serin. Eğer donmuşsa, oda sıcaklığında çözülmelerini bekleyin.
  • Yufkanın üzerine patatesli harçtan ince bir kat şeklinde yayın. Kenarlarında 2-3 cm boşluk bırakın.
  • Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın. Uç kısmını hafifçe yağlayarak yapışmasını sağlayın.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Rulo börekleri istediğiniz boyutta (yaklaşık 4-5 cm) dilimleyin.
  • Dilimlenmiş börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Pişirme:

  • Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün.
  • İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcına isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Börekleri dilimlemeden önce 10-15 dakika buzdolabında bekletirseniz daha kolay kesilir.
  • Fırın yerine tavada da kızartma yöntemiyle pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;