Kapatılı patatesli pide nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir kapatılı patatesli pide yapmak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada buluşuyor. Yumuşacık mayalı hamuru, baharatlarla zenginleştirilmiş patatesli iç harcı ve çıtır çıtır dokusuyla bu tarif, mutfak deneyimini keyfe dönüştürüyor. Adım adım anlatım ve püf noktalarıyla ev yapımı pidelerin sırrını keşfedeceksiniz.

23 Kasım 2025

Kapatılı Patatesli Pide Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 4 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:


Hamurun Hazırlanışı:


  • Ilık su ve sütü bir kaba alın, içine maya ve şekeri ekleyip 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin
  • Unu geniş bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve sıvı yağı unun ortasına ekleyin
  • Yavaş yavaş unu kenarlarından ortaya doğru çekerek yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın

İç Harcın Hazırlanışı:

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin
  • Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun
  • Kavrulan soğanları patates püresine ekleyin
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber ve isteğe bağlı kimyonu ekleyip iyice karıştırın

Pidelerin Şekillendirilmesi:

  • Mayalanan hamuru 4-6 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile dikdörtgen şeklinde açın
  • Açılan hamurun ortasına patatesli harçtan eşit miktarda yayın
  • Hamurun kenarlarını ortada birleştirerek kapatın ve ters çevirin
  • Hafifçe bastırarak yassılaştırın

Pişirme:

  • Fırını 200°C'de ısıtın
  • Yumurta sarısı ve sütü çırparak üzerine sürmek için hazırlayın
  • Şekillendirdiğiniz pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
  • Üzerlerine yumurta sarısı karışımını sürün
  • Çörek otu veya susam serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile birlikte servis yapabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı gezdirerek de servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Hamurun iyi mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin
  • Patateslerin çok sulu olmamasına dikkat edin
  • Pideleri çok ince açmamaya özen gösterin
  • Fırının sıcaklığını kontrol edin, gereğinden fazla pişirmeyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;