Kıymalı patates rulo nasıl hazırlanır, tarifi nedir?

Patates püresi ve kıymalı harçla hazırlanan bu nefis rulo, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Pratik hazırlanışı ve çıtır dış dokusuyla ana yemek alternatifi olarak değerlendirilebilecek bir tarif sunuyoruz.

23 Kasım 2025

Kıymalı Patates Rulosu Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 300 gram kıyma (tercihen karışık veya dana)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu veya beyaz un

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kasede ezin, püre kıvamına getirin.
  • Püreye tuz, karabiber ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

2. Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sarımsak, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

3. Rulo Şekillendirme:

  • Soğuyan patates püresini bir tezgaha veya streç filmin üzerine yayın, yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekil verin.
  • Üzerine soğuyan kıymalı harcı eşit şekilde yayın.
  • Patates püresini dikkatlice rulo şeklinde sarın, uçlarını kapatın.
  • Ruloyu buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Ruloyu dilimleyin, her dilimi önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirin.
  • 180°C fırında 25-30 dakika veya altın rengi alana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Sıcak olarak yoğurt veya salata eşliğinde servis yapın.

İpuçları:

  • Patates püresini sıkı tutmak için fazla suyunu iyice süzdürün.
  • Ruloyu sarmakta zorlanırsanız streç film kullanarak daha kolay şekil verebilirsiniz.
  • Dilimleri kızartmak isterseniz, az yağda kızartabilirsiniz, ancak fırında daha hafif olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;