Maydanozlu patates toplarının tarifi nedir?

Lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek yanına yakışacak pratik bir tarif: Patates püresi ve maydanozun enfes uyumu, çıtır dış yüzeyiyle damaklarda iz bırakacak nefis toplar. Hem kızartma hem de fırın alternatifiyle daha hafif versiyonlar da mümkün.

23 Kasım 2025

Maydanozlu Patates Topları Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 demet taze maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir kasede püre haline getirin.
  • Maydanozu ince ince doğrayın.
  • Püre haline getirdiğiniz patateslere yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.
  • Hazırladığınız topları galeta ununa bulayın.
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Not: İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek için topları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 180°C'de 20-25 dakika pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;