Patates çanağında nasıl misket köfte yapılır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patates çanağında misket köfte. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de içerisindeki köftelerle protein deposu olan bu yemek, akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek sunuyor.

23 Kasım 2025

Patates Çanağında Misket Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık:


  • Patatesleri güzelce yıkayıp fırında 200 derecede 45-50 dakika pişirin veya haşlayın.
  • Pişen patatesleri ikiye kesip içlerini bir kaşıkla oyarak çıkarın. Bu patatesleri köfte harcına ekleyeceğiz.
  • Patateslerin içini çıkardıktan sonra kabuklarını bir kenara ayırın.

Köfte Harcının Hazırlanışı:


  • Bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi iyice karıştırın.
  • Oyarak çıkardığınız patatesleri de ezerek köfte harcına ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Harcı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Şekil Verme ve Pişirme:

  • Dinlenmiş köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak misket şeklinde yuvarlayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri her tarafı nar gibi kızarana kadar pişirin.

Patates Çanaklarının Hazırlanışı:

  • Ayırdığınız patates kabuklarını fırın tepsisine dizin.
  • Her bir patates çanağının içine pişmiş misket köftelerden 3-4 adet yerleştirin.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.
  • Üzerine nane veya pul biber serperek sunum yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Köftelerin daha lezzetli olması için harcı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Patates çanaklarını daha çıtır yapmak için fırına atmadan önce üzerlerine biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken fazla yağ çekmemeleri için orta ateşte pişirmeye özen gösterin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;