Patates çanakta tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: patates çanakta tavuk sote. Hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden bu yemek, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla hazırlanabilir. Patatesin kabuğuyla pişirilmesi besin değerini korurken, içindeki tavuk sote ve peynirle uyumu dikkat çekiyor.

23 Kasım 2025

Patates Çanakta Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy patates
  • 400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı krema

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri güzelce yıkayın ve fırça ile temizleyin.
  • Patatesleri boylamasına ortadan ikiye kesin.
  • Kaşık yardımıyla patateslerin içini oyarak çıkarın (Kenarlardan 1 cm kalacak şekilde).
  • Çıkardığınız patates içlerini küp küp doğrayın ve bir kaseye alın.
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Sarımsakları ince dilimleyin.
  • Havucu küp küp doğrayın.
  • Kırmızı biberi jülyen doğrayın.

Pişirme Aşaması:


  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın.
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
  • Havuç ve kırmızı biberi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış patates içlerini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
  • Sıvı kremayı ekleyip 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Servis Hazırlığı:

  • Patates çanakları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Hazırladığınız tavuk sote karışımını patates çanaklarına paylaştırın.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın.
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Patates çanaklarını oyarken kenarlarının patlamaması için dikkatli olun.
  • Tavukları önceden marine ederseniz daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak iç harca mantar veya bezelye ekleyebilirsiniz.
  • Peynir yerine üzerine yoğurt da koyabilirsiniz.
  • Patateslerin fırında tam piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;