Patates haşlama sosu nasıl yapılır, tarif ister misin?

Haşlanmış patateslerin sade lezzetini zenginleştirecek, pratik ve ferah bir sos tarifi. Yoğurt temelli bu karışım, sarımsak ve dereotuyla dengelenirken zeytinyağı ve limon suyuyla hafif bir dokunuş kazanıyor.

23 Kasım 2025

Patates Haşlama Sosu Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş veya ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı taze doğranmış dereotu veya maydanoz
  • 1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı, ferahlık için)

Yapılışı:


  • Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Rendelenmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve taze doğranmış dereotunu ekleyip iyice karıştırın.
  • İsterseniz limon suyunu ekleyerek sosunuzu hafifçe asidik ve ferah hale getirebilirsiniz.
  • Sosunuzu buzdolabında 15-20 dakika dinlendirip lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
  • Haşlanmış patateslerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun!

İpucu: Sosunuzu daha kremsi yapmak için birkaç yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyebilir veya baharat olarak nane, pul biber gibi seçeneklerle çeşitlendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;